Effektiv hverdag med trådløs lading

bosch_wireless

Tom for batteri på elektroverktøyet? Med den trådløse ladestasjonen «Bosch Wireless Charging System» er det problemet historie – verktøyet er alltid klart til bruk!

Med Bosch mobile ladestasjon «Bosch Wireless Charging System» kan du lade 18V batteridrevne bore- og skrumaskiner samt systemverktøy i bilen. På den måten har man alltid en oppladet maskin til rådighet uten at man trenger å bekymre seg for å sløse tid med lading på arbeidsplassen.

– Håndverkere som bruker batteridrevne verktøy må alltid huske å sette av tid til å lade batteriene. Samtidig er det betraktelig rimeligere enn andre ladesystemer ettersom man verken trenger ekstra batterier eller dyre industrielle ladestasjoner, sier Tommy Borgersen, salgssjef i Bosch Power Tools.

Teknologien, som også brukes i ladestasjonen for elektriske tannbørster og mobiltelefoner kalles kontaktløs energioverføring. For «Wireless Charging System» fra Bosch betyr dette at laderen sender ut et magnetisk felt som mottas av batteriet og omdannes til ladestrøm.

– Trådløs lading har mange fordeler. Først og fremst er teknologien svært brukervennlig da batteriene er festet til verktøyet og kan plasseres direkte på ladestasjonen når verktøyet ikke er i bruk. Ladeprosessen blir dermed integrert i arbeidsprosessen på en naturlig måte, sier Borgersen.

Full fleksibilitet

De trådløse batteriene kommer foreløpig i én spenningsklasse og er kompatible med alt annet verktøy i den samme klassen.

– Laderen GAL 1830 W Professional og batteriet GBA 18 V 2,0 Ah MW-B og 4,0Ah Professional representerer en ny æra innen ladeteknologi. Dette er den minste laderen for 18 volts Lithium-batterier på markedet, forteller Borgersen.

Akkurat som batteriet er laderen utstyrt med «Wireless Intelligence» som sørger for kommunikasjon mellom lader og batteri og tilpasser seg etter batteriets tilstand. Det sikrer optimal seg etter batteriets tilstand. Det sikrer optimal lading uansett temperatur og lengre levetid for batteriet, som også er utstyrt med ladeindikator og CoolPack-teknologi som avleder varme.

– CoolPack-systemet forlenger batteriets levetid. Batteriet passer dessuten til alle elektroverktøy i Bosch Proff-sortimentet og laderne i 18 V-klassen, sier Borgersen.

Bosch Wireless Charging System
Med Bosch’ «Wireless Charging L-Boxx Bay» trenger du ikke lenger å planlegge lading av batterier slik man har vært vant til.

Lading under kjøring

Bosch jobber kontinuerlig med å fremme innovasjon innen trådløs lading for batteridrevne maskiner. Siden lanseringen av «Wireless Charging System» har Bosch vært den eneste leverandøren innen trådløs lading for profesjonelle håndverkere, og teknologien utvikles stadig.

Blant annet lanserer Bosch «Wireless Charging L-Boxx Bay», en mobil ladestasjon som fastmonteres i bilen og kobles til 12V-anlegget. Den er tilpasset et bredt spekter av Bosch’ 18 volts verktøy.

– Dette er en ny versjon av det velkjente L-Boxx-systemet. Med Wireless Charging LBoxx Bay lades verktøyet direkte fra L-Boxx. Du kan klikke L-Boxx på en ladeenhet, enten stående eller liggende. Deretter lades både batteriet i verktøyet og reservebatteriet mens man kjører. Det betyr at man ikke lenger trenger å planlegge lading av batterier slik man har vært vant til, forteller Borgersen.

I tillegg til L-Boxx Bay lanseres også den stasjonære løsningen «Wireless Car Holster» som lader batteridrevne driller og skrumaskiner mens man kjører. Med L-Boxx Bay kan du lade et 2.0 Ah-batteri på 45 minutter. Det nye 4.0 Ah-batteriet er fulladet på 85 minutter.

 

Artikkel hentet fra Aktuelt hos Tools.