11 tips til en bedre industriarbeidsplass

En god arbeidsplass er nøkkelen for økt produktivitet og kvalitet. Her er 11 gode tips, som vil bidra til en effektiv hverdag, god helse og økt trivsel på arbeidsplassen.

Med en fornuftig arbeidsplass øker effektiviteten og produktiviteten, helsen forbedres og du får bedre trivsel på kjøpet.

Arbeidsmiljøet kan sikres på mange måter. Støv, røyk og støy er noe som opptrer på de fleste industriarbeidsplasser, men eksponeringen kan begrenses med relativt enkle grep.

Belastningsskader av ulike slag kan i stor grad reduseres ved å velge riktig utstyr. Her er elleve gode og enkle råd for en bedre arbeidsplass:

1: Belysning

Justerbar belysning med riktig plassering er viktig. Godt lys hindrer skygger over arbeidsplassen og forebygger hodepine.

2: Paneler og oppheng

Sørg for å ha de mest brukte verktøyene og andre deler innen gripevidde. Det sparer mye tid, og er godt for kroppen.


3: Bokser og skinnerarbeidsplass-gigant

Hold orden på alle smådelene! Med bokser og skinner får du ryddigere og mer effektiv arbeidsplass.

4: Svingarmer

En svingarm er praktisk for plassering av PC eller bokser med deler og småting.

5: Energiskinne

En energiskinne gir enkel tilgang på strøm, trykkluft, vann etc. Du slipper løse slanger og ledninger som er i veien for jobben du skal gjøre.

6: Bordplate

Velg bordplate etter hva slags jobb du gjør. Da blir det lettere å holde det rent, og platen varer lengere.

7: Hev- og senkbart bord

Med et bord som kan heves og senkes slik du ønsker, kan du velge om du vil stå eller sitte når du jobber. Du senker bordet når du jobber med store ting og hever det når de er små.

8: Arbeidsplassmatte

En arbeidsplassmatte gjør godt for ryggen. Stå mykt og behagelig – unngå plager i føtter, bein og rygg.

Se også: Gigant 3D – slik får du den optimale arbeidsplassen

9: Støyskjerming

Unngå at andre arbeidsplasser i nærheten lager sjenerende støy. Med støyskjerming stenges støyen inne, enten med effektive forheng eller ved at støykilden bygges inn.

10: Kabinett

Et kabinett med skuffer til å plassere under bordplaten gir lett tilgang til alt det du ikke trenger å ha på bordet. Kan innredes etter behov for bedre orden.

11: Stol tilpasset din arbeidssituasjon

TOOLS har massevis av ulike stoler, for at du skal finne en som passer nettopp din bruk og din arbeidsstilling. Stolen er viktig i hverdagen, og essensiell for en glad rygg!

Vil du vite mer om hvordan din arbeidsplass kan bli bedre? Ta kontakt med oss i TOOLS Løvold. Vi hjelper deg gjerne!